• Leerling


  Wat is dat eigenlijk? Maatschappelijke Stage?

  Tijdens een MaS doe je iets voor iemand anders zonder dat je daar geld mee verdiend, dit noem je vrijwilligerswerk. Als er niet zoveel mensen al vrijwilligerswerk zouden doen, zou het in de Noordoostpolder een stuk saaier zijn. Jij kan dan misschien niet meer sporten, omdat er geen coach of trainer is of er is geen vervoer naar de wedstrijd. Of je zou niet meer met je vrienden naar het Pieperfestival kunnen gaan omdat dat niet meer bestaat. Tijdens je MaS maak je kennis met vrijwilligerswerk en beteken jij ook iets voor een ander of een groep anderen. Het is belangrijk dat je een stageplek zoekt die je leuk vind! Dan ga je er met plezier naar toe en leer je er het meeste van. Kijk dus goed wat voor vacatures er zijn en reageer niet op de eerste stage die je tegenkomt.                                     

  Hoe werkt het
  Als je dit jaar vanuit school je MaS moet uitvoeren dan heb je van ons een inlogcode ontvangen. Met deze inlogcode kun je reageren op vacatures die op de site (onder het kopje vacatures - MaS) staan. Als je zelf een leuke plek hebt gevonden, moet je die even als eigen vacature aanmelden op de site.

  Jouw school
  Elke school vult de MaS op zijn eigen manier in. Wil je weten hoe dat op jouw school werkt kijk dan op de site van je school of vraag er je mentor naar! Wat wel voor elke school hetzelfde is, zijn de spelregels die er zijn om de stages goed te laten verlopen. De organisatie waar je stage loopt doet zijn best om jou een leuke plek te geven, dus daar mag ook wat tegenover staan van jou!
  Dit zijn hele simpele dingen zoals je op tijd ziekmelden bij je stagebieder als je ziek bent, je aan de afspraken houden, op tijd komen en dergelijke. Natuurlijk moet de stagebieder zich ook aan de afspraken houden. Als je bijvoorbeeld ergens komt om ouderen te helpen met internet dan is het niet de bedoeling dat je elke week gaat afwassen.

  Vragen of problemen op je MaS
  Heb je vragen of loopt iets niet helemaal lekker? Praat er dan eerst over met de mensen van de organisatie. Lukt het dan nog niet, ga dan naar je MaS coördinator op school of neem contact op met ons.

  Heel veel succes met het vinden van een leuke MaS-plek!
 • Nieuws

  Dikke Like voor Jonge Mantelzorgers!

  dinsdag 4 september 2018
  Het nieuwe schooljaar is weer begonnen dus ook...
  Lees meer...

  Back to School! 

  dinsdag 4 september 2018
  Ga jij dit jaar aan de slag voor je...
  Lees meer...

  Feest! 

  dinsdag 4 september 2018
  Feest!
  Lees meer...

  #MDT! Doe je mee?!

  Carrefour - I Make Your Day
  Lees meer

  MaS: Helpen bij gymlessen van TGV

  TGV EMMELOORD
  Lees meer

  Kom! en help ons bij Golfclub Emmeloord!

  Golfclub Emmeloord
  Lees meer

  Vrijwilliger voor het project Levensboek van Humanitas

  Humanitas
  Lees meer

  Ondersteuner Kunstworkshop Vrolijkheid AZC Luttelgeest

  Stichting De Vrolijkheid
  Lees meer

  Help mee bij de peuterspeelzaal in Kuinre!

  Psz tweeplus/stichting peuterspeelzalen Steenwijkerland
  Lees meer