• NL Doet 2018

  Wij, Lusette en Lotte, lopen stage bij Carrefour. 9 maart 2018 hebben wij meegedaan met de vrijwilligers dag van Nederland: NL Doet.  De hele dag hebben grote groepen jongeren veel werk verricht. Wij hebben ook een handje mogen meehelpen.  
  We begonnen in het schoolgebouw van de ROC  Friese Poort. Na een uitleg en toespraak van de burgemeester konden we op weg. Samen met andere vrijwilligers reden we naar Marknesse. Toen we daar aankwamen, werden we hartelijk ontvangen door mensen van het Dorpsbelang. Er werd een korte uitleg gegeven, waarna we naar de begraafplaats van Marknesse reden. 

  Toen we aankwamen zagen we direct een hoop compost liggen. Er werd ons opgedragen deze compost tussen de rozenstruikjes te  gooien. Samen met oudere vrijwilligers vanuit het dorp gingen we aan de slag. We hebben zo ongeveer wel 20 keer heen en weer gelopen, maar dat was het waard. Na een aantal uurtjes was het hele pad klaar. Na een korte pauze waarin we wat drinken kregen aangeboden, gingen we door met het volgende pad. Ook met dit pad zijn we ver gekomen. 

  We zijn niet alleen maar bezig geweest met de opdracht, maar we hebben ook een aantal gesprekken kunnen voeren met andere vrijwilligers. Zo spraken we twee oudere mannen die zich regelmatig inzetten voor de gemeente en haar inwoners. Een van de twee mannen gaf aan dat hij, toen zijn pensioen begon, niet goed wist waar hij nu mee moest beginnen: ‘ Alsof je in een zwart gat terecht komt’. Toch heeft hij zich kunnen herpakken door klussen te gaan doen voor en in de gemeente. Zo is hij iedere week wel te vinden op de begraafplaats om deze te onderhouden en op te knappen. Hierdoor ervaart hij de rust en het ritme waar hij naar op zoek was. 

  Deze  gesprekken en de taken maakte dat de dag een geslaagde dag was. We hebben mensen kunnen helpen en blij kunnen maken door ons een paar uurtjes in te zetten voor een klus. Niet alleen de mensen van gemeente en
   Nl doet foto marknesse.jpg
  het Dorpsbelang waren blij, wij ook! :) 

 • Nieuws

  Dikke Like voor Jonge Mantelzorgers!

  dinsdag 4 september 2018
  Het nieuwe schooljaar is weer begonnen dus ook...
  Lees meer...

  Back to School! 

  dinsdag 4 september 2018
  Ga jij dit jaar aan de slag voor je...
  Lees meer...

  Feest! 

  dinsdag 4 september 2018
  Feest!
  Lees meer...

  #MDT! Doe je mee?!

  Carrefour - I Make Your Day
  Lees meer

  MaS: Helpen bij gymlessen van TGV

  TGV EMMELOORD
  Lees meer

  Kom! en help ons bij Golfclub Emmeloord!

  Golfclub Emmeloord
  Lees meer

  Vrijwilliger voor het project Levensboek van Humanitas

  Humanitas
  Lees meer

  Ondersteuner Kunstworkshop Vrolijkheid AZC Luttelgeest

  Stichting De Vrolijkheid
  Lees meer

  Help mee bij de peuterspeelzaal in Kuinre!

  Psz tweeplus/stichting peuterspeelzalen Steenwijkerland
  Lees meer