• Uw kind en de MaS

  Uw kind gaat een Maatschappelijke Stage (MaS) doen. Dat wil zeggen dat hij of zij een aantal uren vrijwilligerswerk gaat doen. Een MaS heeft niets te maken met een studierichting of beroepskeuze. Een 'gewone' stage doet uw kind voor zichzelf om zich voor te bereiden op verdere scholing en werk. Een Maatschappelijke Stage doet uw kind voor een ander. Het gaat erom dat hij/zij zich belangeloos inzet voor onze samenleving en inzicht krijgen in het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving.

  Per school kan er verschillend om worden gegaan met de invulling van de MaS. Alle leerlingen moeten wel voor hun examen het verplichte aantal uren uitgevoerd hebben anders krijgen ze geen diploma.

  Vanaf 2015 is de MaS niet meer verplicht. Veel gemeenten en scholen gaan er echter wel mee door gezien de positieve ervaringen die er zijn met de MaS. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit er in Noordoostpolder in de toekomst uit gaat zien. Zodra er meer informatie over is zal dat op deze website komen te staan.

  Via deze website kan uw zoon/dochter allerlei vacatures bekijken en er op reageren. Leerlingen mogen ook zelf een eigen plek aanmelden via deze site. De school moet altijd goedkeuring geven voor de stage echt van start kan gaan. De school blijft altijd eindverantwoordelijk voor de Maatschappelijke Stage die uw kind loopt en zorgt ook dat uw kind tijdens de uitvoering verzekerd is.

  Voor meer gedetailleerde informatie kunt u contact opnemen met de school van uw kind. U kunt ook contact opnemen met Adriana de Bruine, medewerker van het Vrijwilligerspunt van Carrefour.

  Tel.: 06 83 52 52 11
  Mail: adriana.de.bruine@carrefour.nu   • Nieuws

  Dikke Like voor Jonge Mantelzorgers!

  dinsdag 4 september 2018
  Het nieuwe schooljaar is weer begonnen dus ook...
  Lees meer...

  Back to School! 

  dinsdag 4 september 2018
  Ga jij dit jaar aan de slag voor je...
  Lees meer...

  Feest! 

  dinsdag 4 september 2018
  Feest!
  Lees meer...

  #MDT! Doe je mee?!

  Carrefour - I Make Your Day
  Lees meer

  MaS: Helpen bij gymlessen van TGV

  TGV EMMELOORD
  Lees meer

  Kom! en help ons bij Golfclub Emmeloord!

  Golfclub Emmeloord
  Lees meer

  Vrijwilliger voor het project Levensboek van Humanitas

  Humanitas
  Lees meer

  Ondersteuner Kunstworkshop Vrolijkheid AZC Luttelgeest

  Stichting De Vrolijkheid
  Lees meer

  Help mee bij de peuterspeelzaal in Kuinre!

  Psz tweeplus/stichting peuterspeelzalen Steenwijkerland
  Lees meer