• Aan de slag!

  Vrijwilligerspunt
  Locatie: AZC
  Plaats: Noordoostpolder
  Wekelijks biedt het Vrijwilligerspunt laagdrempelig vrijwilligerswerk in groepsverband aan bewoners van het AZC. Wil jij ons meehelpen in het enthousiasmeren van de bewoners en meegaan naar de vrijwilligersklussen?

  Het Vrijwilligerspunt is sinds kort betrokken bij het
  project 'Aan de Slag' waarin zij asielzoekers en statushouders bemiddelen naar diverse groepsklussen. Het project heeft als doel om bewoners van het AZC kennis te laten maken met vrijwilligerswerk in groepsverband. Hierdoor kunnen zij Nederlanders leren kennen, de taal oefenen en daarnaast ook aan de slag gaan!

  Het Vrijwilligerspunt is op zoek naar vrijwilligers die de bewoners enthousiast willen maken en die mee gaan naar een klus. Het gaat om kleine groepjes van minimaal 2-5 deelnemers. Je begeleidt de groep door ze op te halen bij het AZC, je gaat mee naar de vrijwilligersklus en tijdens de klus ben jij de verbindende persoon tussen de vrijwilligers en de organisatie.

  Lijkt het jou leuk om deze bewoners een helpende hand te geven bij hun startende vrijwilligerswerk? Meldt je dan snel aan!

  Bijzonderheden
  * Je bent sociaal en in staat om met andere culturen contact te hebben
  * Je hebt affiniteit met of kennis over de doelgroep
  * Je bent in staat om een klein groepje te begeleiden of iemand te coachen bij de start van vrijwilligerswerk
  * Beheersing van de Nederlandse taal. Het kunnen spreken van Engels, Arabisch, Tigrinya, Farsi zou fijn zijn, maar is niet noodzakelijk.

  Het Vrijwilligerspunt is het centrale steunpunt in Noordoostpolder voor alles rondom vrijwillige inzet. Vrijwilligers, organisaties en bedrijven kunnen bij ons terecht voor het vinden van vrijwilligerswerk, het plaatsen van vrijwilligersvacatures, advies rondom vrijwilligerswerk, volgen van cursussen en informatie over activiteiten zoals de Beursvloer, NLDoet en de Vrijwilligersmarkt. 
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank