• Sport- en spelbegeleiders voor gevluchte kinderen (3 uur)

  Save the Children
  Locatie: AZC
  Plaats: Luttelgeest
  Categorie: Sport & Spel
  Als vrijwilliger van TeamUp draag je bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.

  Functie
  Je maakt deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor gevluchte kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress.
  Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding.

  Het is de bedoeling dat we in het najaar op het AZC in Luttelgeest aan de slag gaan.
  Onze vrijwilligers nemen, voordat ze aan de slag gaan, deel aan een tweedaagse training. De training voor Luttelgeest hebben we gepland op vrijdag 7 en zaterdag 8 september. Het zijn twee hele dagen (van 9.45 tot 17.00 uur).

  Video vrijwilligers
  https://www.youtube.com/watch?v=Q7p8kqA2jEY

  Jouw profiel
  - Je bent 21 jaar of ouder;
  - Je hebt ervaring met het organiseren van recreatieve activiteiten voor kinderen of een relevante opleiding op het gebied van pedagogiek, onderwijs, sport, spel en/of beweging. Ook als je net bent gestopt in het onderwijs of je nog aan het studeren bent, nodigen we je uit om te solliciteren;
  - Je bent 3 uur in de week beschikbaar vanaf ongeveer 15.30 uur (de dag waarop de activiteiten plaatsvinden verschilt per locatie);
  - Je hebt de intentie om je voor langere termijn aan het project te verbinden. Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen;
  - Je bent bereid om vooraf een training van twee dagen te volgen en later in het proces een vervolgtraining. Je wordt getraind in het faciliteren van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep.

  Wat bieden wij?
  - De kans om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen;
  - Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel team;
  - EHBO- cursus;
  - Counseling- en stressmanagementsessies;
  - Evenementen om ervaring uit te wisselen met andere vrijwilligers;
  - Reiskostenvergoeding.
  Save the Children is een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die zich inzet voor het welzijn van kinderen.Wij geven in de hele wereld kinderen een gezonde start, de kans om te leren en we beschermen ze tegen onrecht en gevaar.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank